כולם יודעים שלא ניתן לשרוד את הקיץ הישראלי ללא מזגן
קיימים מיתוסים ואמיתות האם מזגנים גורמים באמת לתחלואה
אז...מסתבר שכן.
השימוש הרב במזגנים משפיע רבות על הופעתן של תופעות אלרגיות ובנוסף המעבר בין טמפרטורות מקפיאות בתוך מקומות סגורים לטמפרטורות בחוץ שהן חמות יותר גורם לפגיעה במערכת החיסונית שלנו.
כולנו הורים וילדים נמצאים בחודשי הקיץ שעות רבות במקומות סגורים, לא מאווררים, כשהמזגנים עובדים כל הזמן ויוצרים קרקע פורייה שמעודדת את היווצרותם של חיידקים ווירוסים .
בנוסף בתוך המזגנים עלולים להיווצר פטריות , עובש וקרדית אבק הבית שמתפזרים באוויר בזמן פעילות המזגן וגורמים לתופעות של אלרגיה. התופעות האלרגיות יכולות להתבטא באף נוזל תמידית, גירוי לשיעול, צריבה בעיניים ותחושה כללית דמוית הצטננות למרות שמדובר בתופעה אלרגית ולא התחלה של מחלה ויראלית אמיתית.
לכן חשוב להקפיד על ניקוי הפילטרים של המזגן כל חודשיים , לרסס בתוך המזגן חומר למניעת פטרת ועובש ולהקפיד להזמין טכנאי של מזגנים לטיפול תקופתי .
בנוסף חשוב לדעת שהמעברים בין טמפרטורות קרות ומקפיאות לבין יציאה החוצה לשטחים ציבוריים יכולה לפגוע בחיסוניות של הגוף שלנו. המעברים הקיצוניים גורמים להתכווצות בריריות של האף והפה ובכך מעודדים חדירה של וירוסים ומפחיתים את היכולת של מערכת החיסון להתמודד איתן ואז מופיעות ההצטננויות, כאבי גרון, כאבים בכל הגוף שגורמים לנו להיות חולים דווקא בקיץ.
לכן אני ממליץ לשמור על טמפרטורה קבועה של 24 - 25 מעלות, מיזוג אחיד בכל החדרים ומדי פעם לפתוח חלון ולאורר את החדרים על מנת שאויר נקי וחם יזרום פנימה. וחשוב מכל, גם בקיץ להמשיך ולחזק את מערכת החיסונית שלנו ולאפשר לכוחות הריפוי הטבעיים שלנו להילחם בזיהומים הנגרמים על ידי וירוסים וחיידקים ביתר קלות ולמנוע תחלואה.